Wat is Martin’s Run?

Een milieubewust evenement

Onze steun aan liefdadigheidsinstellingen

Respect voor het milieu

Een vermindering van het afval

Info

Concept

De Martin’s Run by Martin’s Hotels is een sportwedstrijd, maar ook de uiting van een wil: een wil om plezier en open lucht te combineren, fysieke inspanning en welzijn, natuur en een uitstap voor het hele gezin… dit alles met oog voor het milieu en de burgers, dankzij een organisatie die het milieu zoveel mogelijk tracht te respecteren en dankzij de financiering van liefdadigheidsinstellingen, pedagogische en humanitaire initiatieven, vooral gericht op kinderen en jongeren.

Wat betekent het concreet voor de Martin’s Run?

Een dag sport en feest, wiens koolstof uitstoot integraal gecompenseerd (compensatie door CO2Logic)
Een storting aan liefdadigheidsinstellingen
Een organisatie met partners die zich net als ons inzetten voor het milieu en duurzame ontwikkeling
Een wil om afval te verminderen
Gezonde voeding met voorrang aan bio, lokale en seizoensproducten

De liefdadigheidsintellingen die we steunen:

 

La Ferme de la Hulotte

Deze kinderboerderij is vooral gericht op kinderen zodat ze midden in de natuur zich kunnen ontwikkelen. Bovendien engageert La Ferme de la Hulotte zich om acties op de boerderij te organiseren die de duurzame ontwikkeling en milieuvriendelijkheid respecteren, zoals compost, afval sorteren, vermindering van het afval, biologisch bouwland, enz.
https://fermedelahulotte.be/

Education Sans Limites

Education sans limites is een vereniging die ijvert voor het fundamentele recht op inclusief onderwijs van kinderen met een mentale handicap. Ze pleit voor volwaardige participatie van deze kinderen in de samenleving, voor eerbieding van hun recht anders te zijn en respect voor hun waardigheid.
https://www.educationsanslimites.com/

Jane Goodall Institute

Onze visie: een gezonde planeet waar mensen doordachte keuzes maken om duurzaam en in vrede met elkaar, hun omgeving en andere dieren samen te leven. Onze vrijwilligers en sponsors zijn dagelijks in de weer met het verder zetten van Jane Goodalls’ droom: in harmonie samenleven met de natuur.
https://www.janegoodall.be/accueil

Surfrider Foundation

Surfrider Foundation Europe is een non-profit organisatie die zich inzet voor de bescherming en verbetering van meren, rivieren, de oceaan, golven en de kust. Ocean Initiatives zijn opruimingen van stranden, meren, rivieren en zeebodems over de hele wereld, begeleid door Surfrider Foundation.
https://surfrider.eu/

Martin’s Run – een milieuvriendelijk evenement

Onze duurzame acties

Meer dan een race, de Martin’s Run is een manier om de deelnemers en hun familieleden over het duurzame project van Martin’s Hotels, Tomorrow Needs Today, te informeren en hen aan te moedigen om samen actie te ondernemen.

Ontdek onze duurzame acties voor Martin’s Run 2019:

Ondersteuning van humanitaire en maatschappelijke organisaties :

Dit jaar geven we u de mogelijkheid om een één van de 4 liefdadigheidsintellingen hieronder te steunen door het schenken van €2, €5, €10 of meer tijdens jouw inschrijving:

La Ferme de La Hulotte

Deze kinderboerderij is vooral gericht op kinderen zodat ze midden in de natuur zich kunnen ontwikkelen. Kinderen komen van zeer diverse herkomsten en zijn begeleid en gesensibiliseerd aan de waarden van de boerderij zoals zelfrespect, respect van de anderen, en de natuur, tolerantie, solidariteit en samenwerking. Bovendien engageert La Ferme de la Hulotte zich om acties op de boerderij te organiseren die de duurzame ontwikkeling en milieuvriendelijkheid respecteren, zoals compost, afval sorteren, vermindering van het afval, biologisch bouwland, enz.

fermedelahulotte.be

Jane Goodall Institute

Jane Goodall Institute Belgium geloven dat elk individu belangrijk is en dat iedereen, elke dag opnieuw, een invloed heeft op onze planeet. Onze vrijwilligers en sponsors zijn dagelijks in de weer met het verder zetten van Jane Goodalls’ droom: in harmonie samenleven met de natuur. We doen dit door bos-en tuinaanleg-evenementen die ecosystemen creëren en lokale gemeenschappen ondersteunen. Door ons jeugdempowerment programma, leren we jonge mensen in België het belang van het aannemen van een duurzame levensstijl en het worden van humanitaire leiders. We zijn ook onophoudelijk bezig met het bewust maken van mensen rond de noodzaak om bedreigde primaten zoals chimpansees te beschermen. We zijn trots op onze inspanningen. Ze maken elke dag een verschil in lokale gemeenschappen in België en Afrika. Onze visie: een gezonde planeet waar mensen doordachte keuzes maken om duurzaam en in vrede met elkaar, hun omgeving en andere dieren samen te leven.

janegoodall.be

 

 

Education Sans Limites

Education sans limites is een vereniging die ijvert voor het fundamentele recht op inclusief onderwijs van kinderen met een mentale handicap.
Ze pleit voor volwaardige participatie van deze kinderen in de samenleving, voor eerbieding van hun recht anders te zijn en respect voor hun waardigheid.
De vereniging bestaat uit een multidisciplinair team met o.a. drie orthopedagogen die voor de pedagogische begeleiding van de inclusieprojekten zorgen. Ze staan de leraren bij en ondersteunen de kinderen in het leerproces.
De projekten hebben tot nu toe zeer positieve resultaten opgeleverd, zowel voor de leerlingen met een handicap als voor de andere kinderen. ze zorgen voor meer openheid van geest en leiden tot beter begrip van de handicap.

educationsanslimites.com

Surfrider Foundation Europe

Surfrider Foundation Europe is een non-profit organisatie die zich inzet voor de bescherming en verbetering van meren, rivieren, de oceaan, golven en de kust. Het heeft momenteel meer dan 13.000 leden en is actief in 11 landen via zijn vrijwilligersfilialen. Ocean Initiatives zijn opruimingen van stranden, meren, rivieren en zeebodems over de hele wereld. Deze afvalinzamelingen worden georganiseerd door vrijwilligers dankzij de steun van Surfrider Foundation Europe.

surfrider.eu

Nadruk op lokale partners​:

Een aantal lokale partners zal bij Martin’s Run aanwezig zijn en biedt zijn hulp of diensten aan:

Bevoorrading met Biostory

We sluiten ons aan bij Biostory, een bio winkel uit Waals Brabant, om bevoorrading met gezonde en bio producten in bulk aan de moedige runners te bieden! Het team achter Biostory is trots om alleen maar producten uit de biologische en lokale landbouw te bieden, terwijl ze loyaal aan hun waarden blijven: smaakplezier, garantie van een bio afkomst, de ontdekking van nieuwe producten en de ethiek.

Jeugdbeweging

We werken samen met jeugdbewegingen om ons te helpen met de signalisatie van de parcours.

 

 

Denali

Denali Outdoor Events is een start-up, gevestigd in Waals-Brabant. Ze is gespecialiseerd in het organiseren van sportieve gebeurtenissen voor massa. Naast sleutelgebeurtenissen zoals Sand Race en Air Games, organiseert Denali ook veel andere Running events , waaronder Martin’s Run in samenwerking met Martin’s Hotels.

Activiteiten voor de kinderen:

Dankzij onze partners en liefdadigheidinstellingen zijn meerderen activiteiten mogelijk bij de kinderopvang en buiten:

Buiten activiteiten

Meerdere activiteiten zullen georganiseerd zijn in de Martin’s Run Village denkzij onze partners:
– eendjes/afval vangen en sorteren met Surfrider Foundation
– afval ophalen in de buurt met Surfrider Foundation
– een Vraag&Antwoord activiteit met Jane Goodall Institute
– opbouwen van kleine bugs hotels met Jane Goodall Institute
– (binnenkort nog meer info)

Nul afval aanpak:

Dit jaar doet Martin’s Run weer alles om het afval tijdens het evenement te verminderen dankzij een aantal acties:

Een beter beheer en het sorteren van afval:

– Meerdere vuilnisbakken op het parcours
– Ophalen van het afval na de race

Een focus op reusable en recycleerbare acties:

– Hergebruik van het materiaal (bordjes en plastic doeken)
– Uitreiking van nuttige en duurzame prijzen als het mogelijk is
– Gebruik van camelbak, veldflesjes en herbruikbare bekers
– Reusable borstnummers

Een optimale vermindering van het afval:

– Bevoorrading in bulk
– Geen verspilling bij de bevoorrading
– Geen medaille of t-shirt voor de race
– Vermindering van het aantal plastieke flesjes: drinkfonteinen beschikbaar om jouw flesje of camelbak te vullen

Welzijn van het personeel en de deelnemers:

De Martin’s Run wil het startpunt vormen van een globalere bewustwording: zorg dragen voor zichzelf en tegelijkertijd ook zorg dragen voor het milieu.
Deelnemen aan de Martin’s Run, dat is een moment samen met familie, vrienden en collega’s beleven in het groene kader van Genval en omgeving! Gezond en goed voor jezelf brengt joggen jouw lichaam in beweging en ontwikkelt je hart- en longcapaciteiten. Begin er ook aan, zonder je te forceren! We doen alles om te zorgen dat alle deelnemers een fijne ervaring hebben:

Bevoorrading

Een gulle bevoorrading met verse fruiten (sinaasappelen en bananen), nootjes en water dankzij Biostory, en ook snacks voor de kinderen bij de kinderopvang

Opwarming

Een opwarming vlak voor de start van elke wedstrijd om jou op de beste manier te helpen voorbereiden

Prijzen voor de deelnemers

Distributie van nuttige en duurzame prijzen.

Advies

Advies voor een optimale race beschikbaar op onze website en Facebook pagina een aantal weken voor de race

Streching & massages

Un moment de stretching est organisé après la course pour détendre les muscles contractés et maintenir leur élasticité naturelle. Des massages sont également disponibles pour les coureurs.

Mobiliteitsoplossingen

Om het milieu te behouden, vraagt het team van Martin’s Hotels u vriendelijk om te kiezen voor zachte mobiliteitsoplossingen te kiezen. Een fiestsenstalling zal beschikbaar zijn.

Een milieuvriendelijk evenement:

 Martin’s Run is een sportwestrijd in de buitenlucht terwijl we van de natuur kunnen genieten. Samen zorgen voor de natuur en respecteren de fauna en flora die ons omringen!

Koolstofuitstoot

In samenwerking met het bedrijf CO2Logic belooft Martin’s Hotels zijn koolstofuitstoot tijdens het evenement te compenseren. Het bedrag zal aan het project “Saving trees in Uganda” worden geschonken.

Respect van het groene milieu

We vragen de deelnemers het milieu te respecteren en beschermen door de vermindering en beperking van het afval, en de natuur te respecteren (meer, dieren, enz.)

Zachte mobiliteitsoplossingen

Om het milieu te behouden, vraagt het team van Martin’s Hotels u vriendelijk om te kiezen voor zachte mobiliteitsoplossingen te kiezen: met de trein, fiets, bus, te voet… Bewaakte fietsenrekken zullen beschikbaar zijn!

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Schrijf je in

Schrijf je nu in voor Martin’s Run 2019

Neem deel aan één van de mooiste runs van Waals-Brabant